Dette skal du huske at gøre, når din iPhone-skærm er gået i stykker

  1. Pas på fingrene! Hvis der er en revne på ydersiden af ​​skærmen, skærer glasset dybt, så vær forsigtig, når du rører ved skærmen.
  2. Test touch. Kontroller derefter, om touch-funktionaliteten stadig fungerer. Kan mobiltelefonen bruges?
  3. Back it up. Hvis det er tilfældet, så lav en fuld sikkerhedskopi så hurtigt som muligt. Selvom telefonen virker nu, er det ikke sikkert, om den stadig vil virke i nogen tid. Dette gælder især ved tab på hårde overflader som asfalt eller fliser.
  4. Få skiftet skærmen. Find et mobilværksted, som du har tillid til, og som kan deres kram. Pro tip: det kan vi 😉
broken iphone screen - Knust eller revnet iPhone skærm?

Det sker for (næsten) alle

Hver femte iPhone-ejer vil opleve en ødelagt skærm på et tidspunkt. I betragtning af at skærmen er lavet af glas, er dette ikke så overraskende, da din iPhone noget, som du har i hænderne flere gange om dagen. Et enkelt kort, ufokuseret øjeblik er alt hvad der skal til – så ligger den på asfalten med en skærm, der ikke kan er meget værd lige pludselig.

Det kan bliver en dyr affære, hvis du med det samme går til en “Apple Authorized Service Provider”, som Apples officielle regler siger. Typisk returnerer de din iPhone til det teleselskab, som du købte den af. Apple hævder, at hvis du ikke følger deres politik i denne henseende, vil din iPhones garanti bortfalde.

Men tøv en kende

Vi har selvfølgelig undersøgt sagen nærmere: De forskellige iPhone-modellers reparationspriser varierer noget afhængigt af model, men du kan spare en hel del, ved at få din skærm repareret andre steder.

Du kan også beholde både din Apple (1 års) garanti og din 2 års købegaranti. Hvis bare du sikrer at det bliver gjort ordenligt – og med originale dele.

Med andre ord: sørg for at du har tillid til det værksted, som sætter den nye skærm i din iPhone – tjek deres anmeldelser på Trustpilot og Google – og bed om at der udelukkende bliver brugt originale dele. 

Hvilken kvalitet skal du vælge?

iphone repair - Knust eller revnet iPhone skærm?

Apple guidelines i strid med købeloven

Forbrugerrådet bemærkede i en rapport fra 2021, at Apples officielle politik er i modstrid med dansk købelov. I henhold til den har du altid ret til at klage i to år efter dit køb. Så selvom du kan spare penge, ved at få udskiftet skærmen ved et andet værksted end Apples egne, forsvinder din ret til at klage ikke – kun din 1 års Apple-garanti.

Det er også vigtigt at huske, at du stadig kan klage til Apple over eventuelle andre fejl på din telefon efterfølgende. Apple-forhandlere afslører sjældent denne lille detalje, når kunder spørger om skærmreparationer.

De forskellige grader af skærmkvalitet

Vi tilbyder altid to muligheder for skærmudskiftning – en original eller en kopi-skærm. Og så er spørgsmålet selvfølgelig: “Er der en forskel?” Vores svar er helt enkelt: Ja.

Den originale skærm er den, vi selv ville gå efter – hver gang. Nogle tror, at vi tjener flere penge på de originale skærme, men det er ikke tilfældet. Vi anbefaler originaler, fordi de er af langt højere kvalitet, og prisforskellen er forholdsvist lille.

Vælg den skærm, som du har råd til

Det er selvfølgelig bedst at vælge den højeste kvalitet af skærm, hvilket vi altid vil anbefale – det vil give dig oplevelsen af, at din telefon bliver præcis så god som ny. Og når du nu har betalt i dyre domme for din super lækre iPhone, er den så ikke det værd?

Når det så er sagt, kan mindre kvalitet også sagtens gøre det. Forskellen mellem kvaliteten på en Apple Original og High Copy A+ er noget, som man for mange modeller vil skulle vide er der, for at lægge mærke til den.